Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du reportern Johannes Tolf berätta hur de mordmisstänkta hittills har uppträtt under rättegången och vad vi kan förvänta oss av onsdagens förhör med dem. Foto: Mikael Fritzon/TT

18-åringen vill inte berätta inför rätten när 20-åringen är där

Publicerad

Imorgon onsdag kommer den mordmisstänkta 18- och 20-åringen att ge sin bild av vad som hände natten då Tove dog. Detta då rättegången går in på sin andra dag i Eksjö tingsrätt. Men de båda kvinnornas berättelser är inte samstämmiga beträffande 18-åringens inblandning.

Advokat Mikael Svegfors har bett att förhöret med 18-åringen skulle hållas utan den medåtalade och åhörare i rummet, men rätten beslutar att förhören åtminstone kommer att börja med åhörare i salen.

Imorgon onsdag förhörs både 18-åringen och 20-åringen i Eksjö tingsrätt.

I klippet ovan hör du reporter Johannes Tolf berätta hur de mordmisstänkta hittills har uppträtt under rättegången och vad vi kan förvänta oss av morgondagens förhör med dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet