Till vänster; 20-åringen fångas på film i en butik timmarna efter att Tove dödats. Till höger; 18-åringen skriver ett meddelande om att Tove ska ha gått hem efter att ha besökt 20-åringens lägenhet. Foto: Ur förundersökningen

20-åringen ringde till Toves pojkvän timmarna efter dådet

Uppdaterad
Publicerad

Den 20-åriga mordmisstänka kvinnan ringde till Toves pojkvän timmarna efter att 21-åringen dödats. De båda nu åtalade kvinnorna försökte vilseleda omgivningen om att de inte hade en aning om vad som hänt Tove, vilket framgår av den sms- och chatthistorik som SVT tagit del av.

Toves pojkvän vaknade strax före klockan 06 på morgonen. Kvällen innan har Tove lämnat lägenheten för att gå ut på krogen och pojkvännen är nu orolig eftersom hon inte har kommit tillbaka.

”Jag försökte ringa Tove först, men kom till telefonsvarare. Jag skickade både ett sms och ett på Snapchat och frågade var hon var. Fick inget svar”, berättar han för polisen.

Ringer Toves pojkvän

Han har tidigare på natten fått ett sms från Tove om att hon och 20-åringen bråkat. Han vet också att kvinnorna senare är på väg hem till 20-åringens lägenhet. Han försöker ringa till 20-åringen, men hon svarar inte. Senare ringer hon tillbaka.

”Hon sa att Tove hade lämnat för flera timmar sedan och att hon säkert var hos sin pappa”, säger pojkvännen.

Skickar sms

Dagen därpå skickar 20-åringen ett sms till Toves pojkvän där hon skriver att hon hoppas att Tove snart är tillbaka.

”Nu är det en tuff tid för anhöriga, jag vet att vi inte pratar så mkt längre men detta är en bisarr situation ingen ska behöva hamna i och finns det något jag kan göra för dig [pojkvännens namn] så säg till❤ Ja försöker vara polisen så behjälplig jag bara kan och ja skickar stöd t dig o familjen”

Säger sig vara oroliga

Både 20-åringen och 18-åringen försöker hålla skenet uppe för släkt, vänner och andra som uttrycker sin oro för försvunna Tove.

18-åringens pappa skickar ett SMS där han undrar om hon har hört att Tove är försvunnen. Hon svarar:

”Ja delade det på snapp!! Helt sjukt!”

Och de håller fast vid sina historier under flera veckors tid innan de börjar berätta vad som egentligen hänt.

Båda kvinnorna nekar till brottsrubriceringen mord, men erkänner att de transporterat bort kroppen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De två mordmisstänkta unga kvinnorna och Tove fångades på film under krogsbesöket, strax innan 21-åringen miste livet. I klippet hör du om Toves sista timmar i livet. Foto: Polisens förundersökning

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.