Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du polisens bilder på de spår som hittades de mordmisstänktas bostäder. Foto: Bilder ur förundersökningen.

Spåren som hittades i lägenheten där Tove miste livet

Uppdaterad
Publicerad

Den lägenhet där 21-åriga Tove ströps till döds har varit avspärrad under flera månaders tid. I den har polisens tekniker hittat spår som nu används i den nästan 2 400 sidor långa förundersökningen.

De båda kvinnorna, 20 respektive 18 år gamla, ska enligt åtalet ha dödat Tove efter att tumult uppstått i i 20-åringens lägenhet.

”Jag fattar inte vad som händer för jag blir liksom helt paralyserad typ och får en chock och det blir verkligen som hela jag fryser till is”, säger 20-åringen i ett polisförhör där hon beskriver hur hon har tagit strypgrepp på Tove.

Hon beskriver att hon därefter förstår att Tove är död.

”Det var ju inte meningen att hon skulle dö. Det var bara en olyckshändelse”, säger hon.

Möter grannen

Därefter berättar 20-åringen att hon börjar tänka på att göra sig av med kroppen. Hon är förvirrad och rör sig runt i bostaden.

”Jag kan inte tänka en riktig tanke men på något sätt tar jag på mig jackan och tar på mig liksom ett par badtofflor också och plockar med Toves mobil och nycklar.”

När hon går ut i trapphuset möts hon av en granne som öppnar sin dörr.

”Han säger att han vaknade då av den där dunsen.”

20-åringen säger till grannen att det var 18-åringen som mådde dåligt och hade ramlat inne i lägenheten.

Därefter får hon skjuts till en snabbmatsrestaurang av honom för att hämta hamburgare.

Gör sig av med kroppen

Tillbaka i lägenheten ger hon 18-åringen en ostburgare, därefter går 20-åringen ner för att köra bort Toves cykel från lägenhetshuset.

Med bil transporter de bort kroppen till en tät barrskog.

”Sen tar jag handspriten som jag har i bilen och sen häller jag den på Tove och sen hade jag med mig en tändare då och tänder på”, säger 20-åringen.

Båda kvinnorna nekar till brottsrubriceringen mord, men erkänner att de transporterat bort kroppen.

När lägenheten senare söks igenom av polisen hittas en rulle sopsäckar av samma typ som använts för att linda in kroppen.

I klippet ovan ser du bilder som polisens tekniker tagit inne i lägenheten där Tove miste livet, och du hör vilka spår som säkrades där och hemma hos 18-åringen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.