Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De två mordmisstänkta unga kvinnorna och Tove fångades på film under krogsbesöket, strax innan 21-åringen miste livet. I klippet hör du om Toves sista timmar i livet. Foto: Polisens förundersökning

Så var Toves sista timmar innan hon miste livet

Uppdaterad
Publicerad

Tanken var att Tove skulle misshandlas utomhus efter krogbesöket, berättar den nu mordmisstänkta 20-åringen i ett polisförhör. På övervakningsfilmer från utestället syns hur Tove och de två mordmisstänkta kvinnorna rör sig, för att senare bege sig hem till 20-åringen. Det är de sista bilderna på Tove vid liv.

I polisförhör med den 20-åriga kvinnan berättar hon sin version vad som hände under Toves sista timmar i livet.

Även Toves pojkvän har hörts om vad som hände under dygnet. Han ringde Tove vid 01-tiden på natten och undrade om hon skulle komma hem strax. Då sa hon att hon var på väg hem till 20-åringen. Morgonen därpå får han inte tag på flickvännen när han försöker ringa henne.

I klippet ovan ser du bilderna från krogens övervakningskameror strax innan Tove ströps till döds och du hör hur hennes sista timmar i livet var, enligt förhör med pojkvännen och den mordmisstänkta 20-åringen.

Höll fast när den andra kvävde Tove

Under fredagen väcktes åtal mot de två unga kvinnor, 20 respektive 18-år gamla, som misstänks för mord och grovt gravfridsbrott.

Enligt åtalet ska den 20-åriga kvinnan ha tagit strypgrepp runt Toves hals när hon låg på golvet. Samtidigt har 18-åringen hållit fast Toves armar, vilket hon nekar till.

Nekade länge

Kvinnorna nekade länge till misstankarna men i samband med att den äldre kvinnan bytte försvarsadvokat, strax före jul, kom vissa medgivanden. Bland annat erkände hon att Tove hade dött i hennes lägenhet, men att det var misshandel, inte mord. Hon erkände också att hon hade flyttat på Toves kropp och lagt den i skogen.

Även den yngre kvinnan medgav gravfridsbrott, men menade att hon varit berusad och hade sovit när Tove dog. Enligt hennes advokat ska hon ha känt sig tvingad att medverka i flytten av kroppen.

Rättegång inleds 27 mars i Eksjö tingsrätt och kommer pågå fyra dagar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.