Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ängelholms kommun valde att säga upp avtalet med Cabonline efter bara en vecka. I klippet berättar Jonas Trulsson varför. Foto: Rickard Nilsson/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Ängelholms kommun sparkade Cabonline efter en vecka

Uppdaterad
Publicerad

På bara några dagar blev avvikelserna med missade hämtningar, förseningar och andra fel så stora att Ängelholms kommun, med omedelbar verkan, sa upp avtalet med taxibolaget Cabonline.

– Det var en otrolig mängd avvikelser redan från första dagen, säger Jonas Trulsson, planeringschef på Ängelholms kommun.

Avtalet började gälla i augusti förra året. Under de första dagarna handlade det om resor för personer med funktionsnedsättningar, barn som skulle till fritidsverksamhet och vissa måltidstransporter.

– Bland annat slog de ihop turer så särskoleelever fick åka tillsammans med äldre brukare i omsorgen, vilket de inte fick göra.

Avlämnade på fel adress

Några dagar senare när grundsärskolan och grundskolan startade eskalerade problemen med transporter av elever, som inte hämtades alls eller som blev avlämnade på fel adresser.

– Vi har ett lagkrav att se till att eleverna kommer till skolan. Det gjorde de inte, säger Jonas Trulsson.

Ängelholms kommun agerade omedelbart och sa upp avtalet med Cabonline. Samma eftermiddag fanns ett nytt avtal klart med ett lokalt bolag.

Cabonline överklagade, men i förra veckan konstaterade Förvaltningsrätten i Malmö att kommunen hade rätt att teckna ett nytt avtal med ett nytt bolag.

Cabonline har också överklagat att avtalet bröts, men det målet har ännu inte avgjorts. Jönköpings länstrafik har också sagt upp ett av sina avtal med Cabonline gällande serviceresor.

I klippet berättar Jonas Trulsson, planeringschef på Ängelholms kommun varför de sa upp avtalet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolskjuts Jönköping

Mer i ämnet