Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Carlsson (S) är ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Hon kommer nu noggrant följa upp Cabonlines nya löfte om att elevernas skolresor ska fungera. Foto: Ulrica Abrahamsson / SVT

Nytt löfte om fungerande skoltaxi för eleverna i Jönköping

Publicerad

Nu lovar taxibolaget återigen att nu ska skolelevernas resor till och från skolan fungera. Det nyligen uppsagda avtalet med Jönköpings länstrafik ger ett tillskott på 14 bilar till skolresorna.

– Gör det inte det så måste vi agera. Jag kommer följa detta noga nu, säger Anna Carlsson (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Det är klart att det är ett misslyckande när våra elever har ont i magen och känner oro över hur de ska komma till skolan, säger Anna Carlsson.

Hon säger att kommunen nu fått ett löfte om att taxiresorna ska fungera bättre. Hon säger också att det har blivit bättre och bättre under hösten, vilket visar sig i att antalet viten minskat under höstterminen.

Stämmer inte enligt föräldrarna

Samtidigt säger föräldrar att taxi varit mer sen under hösten än den var i våras och flera familjer har sagt upp skoltaxin helt. Många har också valt att inte ha skoltaxi på morgonen utan skjutsar eller låter skolbarnen åka med linjebuss.

De delar inte uppfattningen att det blivit bättre. En tänkbar orsak till det är att många inte vetat att de ska anmäla varje gång, eller helt enkelt inte orkat.

– Det är taxis uppdrag att se till att det här fungerar. Det är det vi har upphandlat. Jag beklagar verkligen att det har drabbat barnen, säger Anna Carlsson.

I klippet förklarar Anna Carlsson varför Cabonline får fortsätta skjutsa barnen trots alla brister.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mer Jönköping
Mer Nyheter