Cabonline erkänner problem med skoltaxins förseningar

Uppdaterad
Publicerad

Pandemi, brist på förare och brist på bilar. Orsakerna till att barn i Jönköpings kommun ofta kommer för sent till skolan är många. Men nu lovar taxibolaget att åtgärda bristerna.

Under läsåret som gått har taxibolaget betalat 665 000 kronor i viten till Jönköpings kommun. De flesta är på 3000 kronor och beror på att barnen vid upprepade tillfällen kommit för sent till skolan, eller att taxin inte dykt upp alls.

Det finns också flera viten på 50 000 kronor, som i första hand rör elever med särskilda behov, som lämnats av utan att skolpersonal eller vårdnadshavare tagit emot dem.

Skolskjuts Jönköping

Nästa steg för kommunen är att utfärda vite på 30 procent av varje månadsfaktura tills problemen är lösta.

Plan för att lösa problemen

Flera föräldrar uppger att problemen funnits under hela tiden som bolaget haft nuvarande avtal med kommunen och några har avsagt sig skoltaxin helt, eftersom barnen fick ont i magen av oro och stress.

– Vi prioriterar alltid våra avtalskunder och framför allt skolbarnen, säger Sasa Vejzovic, regionchef på Cabonline, som har ett fyraårigt avtal värt 50 miljoner kronor med Jönköpings kommun.

Han säger att företaget har en plan för att lösa problemen. Enligt kommunen ska den handla om att ta in fler underleverantörer.

I klippet hör du Sasa Vejzovic berätta mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolskjuts Jönköping

Mer i ämnet