Blommor är nedlagda vid platsen där 17 åringen knivmördades. I pojkens skola kan hans kamrater skriva minnesord i en bok. Foto: SVT

Dämpad stämning på döde pojkens skola

Uppdaterad
Publicerad

Den 17-årige pojke som i går knivskars till döds i stadsparken i Huskvarna hade precis påbörjat sin yrkesutbildning. Rektor Magnus Boström på Praktiska gymnasiet hade igår en pratstund med pojken.

Pojken hade samma dag han dog börjat på Praktiska gymnasiet. Rektor Magnus Boström hade under gårdagen en pratstund med pojken.

– Som av en händelse hamnade jag bredvid honom och vi pratade en stund. Han var glad att han skulle börja här nu, berättar han.

Våldsdåd Huskvarna stadspark
Magnus Boström är rektor för Praktiska gymnasiet där den döde pojken bara hann gå en dag på höstterminen. Foto: SVT

Skolan fick tidigt på fredagsmorgonen veta att eleven hade avlidit. Personalen informerades och under dagen har skolledningen sett till att eleverna fått information.

– Vi har varit runt i klasserna. Eleven gick sin första dag här igår, men en del kände honom sedan tidigare, säger Magnus Boström.

– Våra tankar går till de anhöriga och vi har varit i kontakt med dem och erbjudit vårt stöd.

Minnesbord med kondoleansbok

Under dagen har skolledning och kurator funnits på plats för de elever som haft ett behov av att prata. Inne i skolans lokaler finns ett minnesbord med ett foto och en kondoleansbok.

”Tack för att jag fick träffa dig igår och prata med dig. Ledsen att det blev så kort. Du var en fantastisk kille” står det i boken.

Den 17-årige pojken blev nedstucken med kniv vid 18-tiden igår kväll i stadsparken i Huskvarna. En man i 20-årsåldern är anhållen för mord alternativt dråp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdåd Huskvarna stadspark

Mer i ämnet