Peter Magnusson föreståndare på fritidsgården Underground på Råslätt i Jönköping vid den saboterade bilen. Foto: SVT

Efter bilsprängningen: Nu kan Underground övningsköra igen

Uppdaterad
Publicerad

Nu har ungdomsorganisationen Undergrounds nya bil gått igenom besiktningen. Därmed kan föreningen återuppta körlektioner för de ungdomar som inte kan få tillräckligt med körtid hemma, för att klara uppkörningen.

I december tog ungdomsorganisationen på Råslätt i Jönköping beslutet att stänga all verksamhet fram till slutet av januari. Då hade boende i området slagit larm om en eskalering av kriminell verksamhet och Undergrounds bil hade sprängts.

– Vi fick bra hjälp av försäkringsbolaget så nu kan vi snart vara igång igen. Jag har precis fått besked om att bilen gått igenom besiktningen säger Peter Magnusson, verksamhetschef på Underground.

Verksamheten på Underground är nu igång igen efter stängningen. Även om osäkerheten om framtiden är stor så finns samtidigt förhoppningen om förändring.

Hot mot familjen

– Det har funnits en hotbild mot både mig och min familj och mot verksamheten, säger han. Dessutom finns det fortfarande grovt kriminella i området som barnen och ungdomarna måste passera på vägen dit eller hem.

Nu tar verksamheten beslut månad för månad och Peter Magnusson hoppas att alla aktörer kan samlas och jobba tillsammans för att få till en säker och bra miljö att arbeta vidare i på lång sikt.

– Ett av orosmomenten är att många resursstarka familjer nu väljer att flytta ifrån Råslätt i större utsträckning än tidigare. Det påverkar oss, inte minst i form av brist på volontärer.

Ungdomar far illa

Återöppnandet har tagits emot med glädje. Många av ungdomarna har farit illa av att även Underground varit stängt, när så mycket annat också varit det, berättar Peter Magnusson.

Nu hoppas man att även körlektionerna kan komma igång under nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.