Foto: SVT

HV71:s guldnatt med fansen

Uppdaterad
Publicerad

Flera tusen personer hade samlats utanför Harrys i Jönköping för att hylla guldhjältarna på lördagskvällen.

– Det är just de här tillfällena som man vill uppnå som hockeyspelare, att få stå här och fira med alla fans och dela det med dem, säger Martin Thörnberg.

När det det stod klart att HV71 var svenska mästare vallfärdade Jönköpingsborna till Brunnsgatan för att få en glimt av spelarna. Runt klockan 22 anlände spelarna och mottogs av tusentals hyllande fans. Iklädda guldhjälmar dansade spelarna runt på scen och sjöng ikapp med alla som samlats.

– Det är enormt, att få avgöra på hemmaplan och fira med fansen känns fantastiskt, säger tränare Johan Lindbom.

SM-guld till HV

Kramkalas

Martin Thörnberg var rörd över alla människor som samlats under lördagskvällen.

– Man blir nästan tårögd. Det är det här vi kämpar för, det är just de här tillfällena som man vill uppnå som hockeyspelare, att få stå här och fira med alla fans och dela det med dem, säger Martin Thörnberg.

– Nu ska vi bara fira, kramas och vara glada. Den gamla klyschan delad glädje är dubbel glädje är en underdrift. Det är så roligt att kunna fira med familj, kompisar och alla fans, nu ska vi njuta så mycket det går, säger Oscar Sundh.

Han fortsätter: 

– Man har gått och drömt om att få vinna på hemmaplan och idag blev den drömmen sann, säger Oscar Sundh

Firandet fortsätter

På måndag fortsätter firandet då kommunen bjuder in till fest i Knektaparken. Klockan 13:30 avgår kortegen från Husqvarna AB och klockan 17 väntas HV-spelarna att anlända till Knektaparken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-guld till HV

Mer i ämnet