Foto: Johannes Tolf / SVT

Mordutredning fortsätter – misstänkt fortsatt anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Den man som anhölls på söndagskvällen misstänkt för mordet på en man i trakten av Lekeryd är fortsatt frihetsberövad. Under tiden fortsätter polis och åklagare att utreda händelsen.

Mannen anhölls skäligen misstänkt för mordet, alltså den lägre misstankegraden. Enligt åklagare Adam Rullman har misstankegraden inte förändrats. Och ingen framställan om häktning har ännu lämnats in till tingsrätten i Jönköping.

– Vi inväntar preliminära besked från rättsläkaren innan något beslut i endera riktning fattas. Utredningen pågår, skriver Adam Rullman i ett mejl till SVT Nyheter.

Lekerydsmordet

LÄS MER: Man misstänkt för mord anhållen

Den döde mannens identitet är fortfarande inte känd, enligt polisen.

– Vi håller på att slå i olika register för att försöka fastställa hans identitet. Det pågår mycket arbete inifrån just nu i den delen, säger Stefan Sundling, chef polisens grova brottsgrupp.

Han fortsätter:

– Vi väntar också på obduktionsrapporten för att få reda på när mannen avled. Det är inte nödvändigtvis så att det skedde i samband med att han hittades.

Senast imorgon onsdag klockan 12 måste en eventuell framställan om häktning av den mordmisstänkte mannen lämnas in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lekerydsmordet

Mer i ämnet