Polisens fokusgrupp mot narkotika har fått utökade befogenheter i jakten på droganvändare och langare Foto: arkivbild/SVT

Nio personer greps för narkotikabrott på Höglandet under helgen

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har Polisen på Höglandet gripit minst nio personer för narkotikarelaterade brott. I två fall har gripandena lett till husrannsakningar där mer droger hittats.

Tre personer greps i Sävsjö i fredags kväll, då två av dem lämnade ett hus. Vid husrannsakan hittades en tredje person som var påverkad av droger och narkotikaklassade tabletter.

Två personer greps också på riksväg 40 mellan Tenhult och Nässjö. Mannen som körde bilen misstänks för drograttfylleri och kvinnan som färdades i bilen misstänks för narkotikabrott genom eget bruk.

Utökade befogenheter

Under lördagsdygnet greps flera personer i Eksjö och vid en husrannsakan hittades mer narkotika. Sedan början av december har Polisen utökade befogenheter vilket gör att de snabbt kan besluta om husrannsakan även vid ringa narkotikabrott.

– När man arbetar mot droger gäller det att vara offensiv och snabb, för annars kanske man missar ett hekto amfetamin eller tabletter, som någon hinner göra sig av med, sa Andreas, som är chef för fokusgruppen mot narkotika på Höglandet i vår rapportering om ungdomar och narkotika förra veckan.

Även i Värnamo har Polisen under helgen gjort flera gripanden. Fyra personer greps misstänkta för grovt narkotikabrott efter en husrannsakan i en bostad. De gripna är en kvinna i 20-årsådern och tre män i 25-, 30- och 40-årsåldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.