Vid vägen där Tove hittades har någon satt ut en ljuslykta. Foto: Ulrica Abrahamsson

Nya uppgifter om mordet på Tove i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Polisen går nu ut med ny information om utredningen av Toves död. Bland annat berättar polisen att deras uppfattning är att huvuddelen av brottsligheten har begåtts mellan 02.00 och 02.45 den aktuella natten. Resultatet av sinnesundersökningen av ena kvinnan har också kommit.

– Anledningen till att vi går ut med information är att det är mycket spekulationer och att vi får mycket frågor, säger Rickard Finndahl, chef för polisens grova brott på Höglandet till SVT.

Sista samtalet

Han nämner bland annat tidpunkten för brottet och den resa till en snabbmatsrestaurang som en av de misstänkta har gjort under natten. Det senaste samtalet som Tove ska ha ringt var klockan 01.48.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

– Vår bedömning är att brottet skett eller påbörjats mellan klockan 02 och 02.45. Vad det gäller resan har vi en tydlig bild av det händelseförloppet och har förhört de personer vi behöver i den delen.

Tidpunkten har polisen fått fram genom förhör och analyser av material, något som Vetlanda-Posten var först med att berätta. Polisen har övervakningsfilmer som varit till hjälp i den tidslinje som polisen byggt.

– Den stämmer bra överens med övrig information som vi fått i förundersökningen, säger Rickard Finndahl.

Skyller på andra kvinnan

Två kvinnor i 20-årsåldern är häktade på sannolika skäl misstänkta för mord, människorov och gravfridsbrott.

Resultatet av en liten sinnesundersökning, som en av kvinnorna genomgått, visar att hon inte led av någon allvarlig psykisk störning, något som  P4 Jönköping var först med att berätta.

I undersökningen framgår att kvinnan säger att hon tror att den andra kvinnan har med Toves död att göra. Hon säger att hon inte sett Tove utsättas för våld och att hon gått och lagt sig när de kommit till lägenheten.

Resultatet av sinnesundersökningen för den andra kvinnan har inte kommit.

Inga andra misstänkta

En annan aspekt som det spekulerats mycket kring är om fler är inblandade.

– Vi har inga tecken på att andra ska vara inblandade, säger Rickard Finndahl.

Enligt polisen återstår fortfarande mycket i utredningen.

– Vi kommer fortsätta att vara i trakterna kring Vetlanda. Även om vi är många så betyder det inte att vi söker något speciellt, utan det kan vara att vi kommer tillbaka till vissa platser för komplettering. Vi är många som utreder det här.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att få en sammanfattning av Tove-fallet på 60 sekunder. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet