Kvinnan och hennes dotter hittades i en skogsdunge, 300 meter från den plats hon sist sågs. Foto: SVT/TT ArkivbildVisa alla (2)
Visa alla (2)

Polisen begick inget brott när kvinna frös ihjäl i Sävsjö

Uppdaterad
Publicerad
Enligt P4 Jönköping väljer nu åklagaren att lägga ner utredningen mot polisen efter insatsen då en kvinna i Sävsjö frös ihjäl och hennes dotter skadades allvarligt i vintras.

Onsdagen den 28 februari hittades en lättklädd pojke utomhus i Sävsjö. Han fördes till sjukhus med lindriga skador. Ungefär 12 timmar senare hittades hans mamma och syster. Mammans liv gick inte att rädda. Systern vårdas på Länssjukhuset Ryhov för sina köldskador. Hennes skador bedömdes då som allvarliga medan pojkens skador bedömdes som lindriga.

Startade en internutredning

Polisen startade en vecka senare en internutredning för att se om något brott begåtts i samband med sökinstasen. Men enligt P4 Jönköping väljer nu åklagaren att lägga ner utredningen.

– Ja man kunde ha samverkat bättre men det hade inte gjort någon skillnad, vädret var problemet i det här fallet, säger chefsåklagare Marianne Nordström till radion.

Så det har inte begåtts något fel polisiärt?

– Nej. Utredningen är nedlagd, säger hon.

Gruppen för skiljande- och disciplinärenden i polisregion Öst ska nu titta på insatsen och bedöma om någon polisanställd skulle kunna bli föremål för en arbetsrättslig prövning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Försvinnandet i Sävsjö

Mer i ämnet