Kvinnan och den 8-åriga flickan hittades cirka 300 meter från länsväg 127 in i skogen.

Polisen startar internutredning efter att kvinna dog i Sävsjö

Uppdaterad
Publicerad

Efter förra veckans händelse då en kvinna avled efter att ha varit ute i kylan i flera timmar tillsammans sina barn startar nu en internutredning inom polisen. Myndigheten ska nu utreda om sökinsatsen hade kunnat genomföras på ett annat sätt.

Det var på onsdagseftermiddagen förra veckan som en lättklädd pojke i 10-årsåldern hittades utomhus på länsväg 127 i Sävsjö.  Därefter fick polisen samtal om att en kvinna lämnat pojken och gått vidare med ytterligare ett barn, en åttaårig flicka, båda mycket lättklädda. De hittades sedan svårt nedkylda under natten till torsdagen. Kvinnans liv gick inte att rädda.

Pojken skadades lindrigt och flickan ådrog sig allvarliga skador.

Vid den här platsen intill länsväg 127 hittades pojken. Foto: SVT

”Genomlysning”

– Vi ska utreda den här insatsen vidare och göra en genomlysning av den för att se om vi kunde gjort något annorlunda. Det är ingen förundersökning inledd så till vida, men vi har skickat ärendet för en bedömning för att se om det är något som kunde gjorts annorlunda eller inte, säger Susanne Axelsson som är chef för regionledningscentralen i polisområde öst när SVT Nyheter Jönköping talar med henne på tisdagen.

Det tog cirka tolv timmar att hitta kvinnan och dottern.

– Det har i efterhand varit mycket fokus och åsikter på den här insatsen. Det är en extraordinär händelse med en väldigt tragisk utgång, säger Susanne Axelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.