Foto: Carl Carlert

Sju års fängelse för skjutningen i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern döms till sju års fängelse efter den uppmärksammade skjutningen i Värnamo i slutet av april. Mannen döms för mordförsök och grovt vapenbrott.

Den dömde ska också betala ett skadestånd på 139 000 kronor till offret. 50-åringen ska, enligt åtalet, ha skjutit en annan man på nära håll i halsen och axeln.

Under rättegången erkände mannen att han avlossade skotten, men hävdade att han själv blivit attackerad och att han skjutit i självförsvar. Försvararen yrkade på att 50-åringen endast skulle dömas för vapenbrott av normalgraden, medan åklagaren yrkade på minst sex års fängelse.

Ytterligare fyra män har tidigare varit häktade för inblandning i bråket, men de släpptes sedan. Det berodde på att det inte gick att utreda vad som hade hänt eftersom de inblandade vägrade medverka i utredningen. Sammanlagt var ett tiotal personer inblandade i bråket. En del av dem var beväpnade med knivar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet