På informationstavlan vid tågperrongen i Vaggeryd står det under söndagen att bussar ersätter tågen på grund av ovädret Dennis. Foto: SVT/Johannes Tolf

Störningar i tåg och färjetrafiken i Jönköpings län på grund av oväder

Uppdaterad
Publicerad

Tågtrafiken på flera sträckor i Småland ställs in under söndagen på grund av kraftig blåst och stora regnmängder. Likaså flaggar Trafikverket för att det kan ske störningar i färjetrafiken mellan Gränna och Visingsö på grund av vädret.

Enligt Trafikverket kommer det att vara stopp i tågtrafiken från klockan 12.00 söndag den 16 februari på bland annat sträckorna Halmstad – Nässjö, Vaggeryd-Nässjö och Nässjö-Vetlanda.

På de banor där det finns risk att träd faller över spåren ställs trafiken in helt. Flera sträckor kan eventuellt stängas med kort varsel beroende på utvecklingen av väderläget.

På informationstavlan vid tågperrongen i Vaggeryd står det under söndagen att bussar ersätter tågen på grund av ovädret Dennis. Foto: SVT/Johannes Tolf

Trafiken beräknas återupptas måndagen 17/2 klockan 12.00, men tiden kan komma att ändras beroende på väderläget.

Färjetrafiken på Visingsöleden är inte inställd, men Trafikverket har gått ut med en varning för störningar på grund av stormvarning.

Klass 1-varning

Under helgen rör sig ett oväder in mot den svenska västkusten, och senare även Jönköpings län. Kraftiga regn väntas fylla på sjöar och vattendrag som redan har höga vattennivåer, samtidigt kan den hårda vinden ställa till det.

SMHI har gått ut med flera klass 1-varningar i södra Sverige på lördagen, bland annat för stora regnmängder och mycket hårda vindbyar. Det värsta ovädret väntas slå till under natten till måndag.

Flera tåg har ställts in, bland annat härifrån Vaggeryd. Foto: SVT/Johannes Tolf

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.