Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Beatrice Torneus och Magnus Fennhagen berätta varför de är kritiska efter branden på Hertsön: ”Man sover inte bra på nätterna.” Foto: Filip Öhman/SVT

Familjen kritisk efter branden på Hertsön: ”Hemskt att de inte agerar”

Uppdaterad
Publicerad

Familjen Fennhagen/Torneus blev av med sitt hem efter branden på Hertsön. De har nu fått en ersättningslägenhet – bara några hundra meter bort, i ett likadant hus.

Familjen var några av de som bodde i flerfamiljshuset på Hertsön som brann ner den 12 maj.

De har hunnit bevittna flera bränder i området och är kritiska till bristen på åtgärder som tagits för att förebygga liknande händelser.

– Jag tycker det är hemskt att de inte gör någonting. Det har redan skett för många bränder, säger Beatrice Torneus.

”Ångest hela tiden”

Familjen har efter branden fått en ersättningslägenhet av Lulebo i ett nästan identiskt hus, bara några hundra meter bort från resterna av deras gamla hem.

Något som familjen inte känner sig helt trygga med.

– Man sover inte bra på nätterna för det är ett precis likadant hus och man känner bara att snart börjar det brinna, säger Torneus.

”En klen tröst”

Trots missnöjet med ersättningslägenheten tycker familjen att bemötandet från Lulebo var bra efter branden. Däremot menar de att något borde kunnat ha gjorts tidigare för att förebygga alltihop.

– Lulebo var jättebra att ha och göra med när det här hände, vi fick ju ett nytt hem så att säga, men det är en klen tröst jämfört med vad de kunde ha gjort för 20 år sen, känns det som, säger Magnus Fennhagen.

I klippet hör du mer av familjens kritik mot Lulebo.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.