Skolan backar – nu får My vegankost: ”Bra att de lyssnar på oss”

Uppdaterad
Publicerad

Det var när terminen började som gymnasieleverna i Luleå fick veta att det inte längre skulle serveras någon vegansk kost, med hänvisning till att den inte var tillräckligt näringsrik.

Istället skulle eleverna nöja sig med salladsbuffén vilket bland annat fick eleven My Rörling att reagera. Men nu har Luleå kommun delvis vänt i frågan – åtminstone bespisningen på gymnasieskolan Kungsfågeln.

Än så länge är det bara där som veganskt återinförts. Personalen där säger att man har som mål att alla ska vara nöjda och mätta och det är därför man numera serverar även ett veganskt alternativ varje dag.

Enligt barn- och utbildningsnämndens ordförande Emma Engelmark finns ännu inget nytt beslut för i kommunen, men hon säger till SVT att hela måltidsstrategin ska ses över under hösten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.