Åklagaren Jonas Fjellström räknar med att kunna väcka åtal i mitten av januari. Foto: SVT

20-åring med gängkoppling ska ha varit skytten på Notviken – övriga misstänks för medhjälp

Uppdaterad
Publicerad

Nu har åklagaren preciserat vem som ska ha skjutit kvinnan i 25-årsåldern på Notviken i Luleå tidigare i år. Det är den 20-åriga mannen med kopplingar till kriminella nätverk i Stockholm. De övriga tre männen är nu häktade misstänkta för medhjälp till mord.

Under tisdagen omhäktades de fyra män som misstänks för inblandning i mordet på en kvinna i 25-årsåldern på Notviken i Luleå.

Två av männen är sedan tidigare misstänkt för medhjälp till mord och två var inför omhäktningarna misstänkta för själva mordet. Nu har rubriceringen på 19-åringen ändrats och även han är misstänkt för medhjälp till mord.

20-åringen ska ha varit skytten

Enligt åklagaren är det 20-åringen som ska ha skjutit kvinnan.

– Ja, det är han som är misstänkt för det, säger åklagare Jonas Fjellström.

20-åringen dömdes för två veckor sedan, under tiden han var häktad, för ett rån på Hertsön i Luleå till ett år och sex månaders fängelse.

I det målet misstänktes även en man som enligt uppgifter till SVT Nyheter ska ha ingått i ”Filterlösa grabbar”, som är en undergrupp till kriminella nätverket Shottaz. Den mannen sköts till döds i Rinkeby i somras.

Åklagaren räknar med åtal i januari

Åklagaren, Jonas Fjellström, vill i nuläget inte gå in på om de har hittat mordvapnet eller vad motivet för mordet var. Däremot är åklagaren säker på att det inte finns fler misstänkta.

– Det här är de som ska ha varit inblandade, säger Jonas Fjellström.

Männen är nu häktade till 18 januari och åklagaren räknar med att då kunna väcka åtal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutningen i Luleå

Mer i ämnet