Det blir ingen granskning runt det ärende som anmäldes när Luleås förra kommunalråd avgick. Foto: SVT

Ingen granskning av personalärendet runt Niklas Nordström

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen förstudie eller fördjupad granskning från revisorernas sida när det gäller det så kallade personalärendet som gällde Luleås förre kommunalråd Niklas Nordström (S).

Däremot ska KPMG skriva några rader om hur det gick till när anmälan kom in.

Dåvarande kommundirektören Mikael Gustavsson Roxell (tidigare Lekfalk) upprättade en anmälan om olämpligt beteende av dåvarande kommunalrådet Niklas Nordström mot en person i organisationen några dagar innan han tvingades sluta den 4 oktober 2019.

Personen hade känt sig utsatt av Nordström, men den utredning som gjordes avslutades utan att några åtgärder vidtogs.

Niklas Nordström avgår som kommunalråd i L

Ingen granskning

Enligt uppgifter i media ska Luleå kommuns revisorer ha fattat beslut alternativt enat sig om att det ska göras en fördjupad granskning av personalärendet och Niklas Nordström, men så är det inte enligt revisionens ordförande Rolf Höglund.

– Vi har inte fattat beslut att inleda en fördjupad granskning av det så kallade personalärendet. Jag vet inte vad som kommer att hända med ärendet och jag har i dagsläget ingen åsikt om det heller, säger han.

Eva Henriksson. auktoriserad revisor vid KPMG i Luleå, säger samma sak.

– Jag har inte fått i uppdrag att genomföra en förstudie eller en fördjupad granskning om personalärendet. Ett sånt beslut är absolut inte fattat. Vi har resonerat om det och kom då fram att det inte är möjligt. Däremot ska jag skriva tre till fyra rader om hur det gick till när anmälan kom in till kommunen. Det blir fakta, men ingen innehållsmässig eller juridisk värdering av vad som hänt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Niklas Nordström avgår som kommunalråd i L

Mer i ämnet