Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bodens kommunalråd, Claes Nordmark om bråda dagar kring ett stålverk i Boden. Foto: SVT/Erica Larsson

Kommunalrådet i Boden: ”Är bråttom, vi behöver hjälp nu!”

Uppdaterad
Publicerad

Boden är en av flera regioner i norra Sverige som expanderar kraftigt just nu och under de kommande åren kan det anlända upp till 5 000 nya arbetare bara till Boden. Samtidigt kämpar regionen med en alltmer akut bostadsbrist. Något som skulle gå att lösa om staten hjälper till enligt kommunalrådet Claes Nordmark (S).

Komunalrådet ställer sig framförallt frågande till varför staten är så långsam när det gäller att hjälpa till vid positiva kriser, som den Boden befinner sig i just nu.

– Det är bråttom, vi behöver hjälp nu! Vi kan ha ett stålverk på plats i Boden om två till tre år så allting måste gå väldigt väldigt snabbt, säger Claes Normark.

SVT Nyheter Norrbotten söker nytillträdda bostadsministern Andreas Carlson (KD) för kommentar.

I videon berättar kommunalrådet om en tradition som måste brytas för att Sverige ska ha en chans att bli världsledande med sina gröna industrisatsningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.