Kommunalrådet i Jokkmokk om kritiken: ”Fikarumsdiskussioner och halvsanningar”

Publicerad

Kommunalrådet Robert Bernhardsson (S) ser kritiken som fikarumsdiskussioner och halvsanningar och hoppas på upprättelse med hjälp av revisorerna.

– Jag har sparat in mångmiljonbelopp åt Jokkmokks kommun, säger han.

Kommunalrådet har bland annat anlitat konsulter för 180.000 kronor för att överklaga ett beslut om ett naturreservat och betalat ut två mljoner kronor i förlikning till företaget som köpte industrihuset i Porjus och det utan att informera kommunstyrelsen, enligt oppositionen.

Nu blir det revision och det ska utredas om han hade rätt att fatta de beslutet och om han brutit med regler och beslut om den kommunala verksamheten.

”Väl rustad”

– Jag tycker att det är bra att revisorerna granskar de fyra ärenden som jag anmält. Det cirkulerat så många fikarumsdiskussioner och halvsanningar om vad som har hänt och jag hoppas att allt det här kan klarläggas. Det är aldrig trevligt att bli utsatt för det och nu får andra bedöma om jag har lyckats vara korrekt eller inte, säger Robert Benhardsson.

Och han känner ingen oro inför sin politiska framtid i Jokkmokk.

– Nej, inte på så sätt, Jag känner mig väl rustad att fortsätta det politiska arbetet i Jokkmokk, säger han.

Riskerade en stämning

Robert Bernhardssons tyngsta argument är att de nu ifrågasatta besluten och utgifterna i praktiken sparat in mångmiljonbelopp till Jokkmokks kommun.

Och han hoppas att det också kommer fram i fikarumsdiskussionerna.

– Vi sålde Porjus industrihus för fem miljoner kronor. Den verksamheten gick drygt 500.00 kronor back varje år, det kostnaden slipper vi nu. Vi betalade två miljoner kronor i förlikning för att hyresgästerna hade kvar sin besittningsrätt i huset, men kravet på oss var 6,8 miljoner kronor och vi riskerade en stämning och även det slipper vi nu, säger Robert Bernhardsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.