Arkivbild. Foto: Stefan karlsson/ SVT Sápmi

Misstänkt kidnappning – ytterligare två personer häktas

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två personer är häktade på sannolika skäl misstänkta för människorov i Kiruna. Det handlar om två män i 40-årsåldern.

Under tisdagen beslutade Gällivare tingsrätt att båda männen skulle häktas. Sedan tidigare sitter en man i 30-årsåldern häktad, även han på sannolika skäl misstänkt för människorov.

De tre männen greps alla i helgen misstänkta för inblandning i ett försvinnande av en 28-årig man. Mannen ska senast ha setts i centrala Kiruna i slutet av juli. Brottsplatsen ska vara en lägenhet på en adress i kommunen. Åklagare Anna Bergström vill inte uttala sig om brottsrubriceringen kan komma att ändras. Hon berättar att männen häktas då det handlar om ett så pass allvarligt brott.

Misstänkt mord i Kiruna – kropp hittad i Parakka

– Samtidigt har tingsrätten gjort bedömningen att det finns risk att de försvårar utredningen om de inte häktas, säger hon.

Vad kan du säga om brottsplatsen?

– Det handlar om en lägenhet och det kommer vi fortsätta utreda. Målsägande är fortfarande borta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Kiruna – kropp hittad i Parakka

Mer i ämnet