Hertsöskolan är stängd på grund av omfattande fuktskador. I väntan på att den nya skolan står färdig ska eleverna få gå i en modulskola. Foto: SVT

Modulskola i väntan på bygget av nya Hertsöskolan

Uppdaterad
Publicerad

Den mögelskadade Hertsöskolan  i Luleå ska tillfälligt ersättas av moduler i väntan på att skolan byggs om.

Mark- och bygglov är beviljade och arbetet har nu kommit igång med förberedelse av marken där modulerna, som är i tre våningar höga, kommer att  stå. Arbetet med att montera upp modulerna kommer igång under vecka 6.

Den tillfälliga skolbyggnaden kommer att innehålla bland annat klassrum, grupprum och specialsalar för att undervisningen ”ska hålla hög kvalitet”, skriver Luleå kommun i ett pressmeddelande. .

Det var under våren 2021 som det framkom att Hertsöskolan, som är en 4–9 skola med 374 elever, har en omfattande fuktskador och eleverna har fått undervisning i andra lokaler.

I oktober kom beskedet att en helt ny skola ska byggas på Hertsön. Tanken är att den nya skolan ska stå färdig  under 2024.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.