Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två av de misstänkta gärningsmännen fångades på bild. Bilden till höger visar flyktbilen som anträffades utanför Boden. Foto: Polisens förundersökning

Nyckelvittnets utpekande på Notviken – åklagarens starkaste bevisning

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren saknar i stort sett teknisk bevisning mot de fyra män som åtalas för mord och medhjälp till mord på kvinnan i 25-årsåldern på Notviken. Istället är ett nyckelvittne, som bevittnade mordet, åklagarens kanske viktigaste pusselbit.

Bevisningen mot de fyra män som åtalas för mord och medhjälp till mord på kvinnan i 25-årsåldern på Notviken består till största del av vittnesuppgifter och kartläggning av telefontrafik.

Mordvapnet, en pistol, som påträffades i en gångtunnel en bit från brottsplatsen saknar spår av fingeravtryck.

Dödsskjutningen i Luleå

Men i en utbränd bil utanför Boden, som ägs av en anhörig till en av de misstänkta männen, hittade polisens tekniker en förlupen kula från mordvapnet och två sönderbrända mobiltelefoner.

Hade kontakter med mördade kvinnan

Flera vittnen har hörts under utredningen och en person, som nu ingår i polisens vittnesskyddsprogram, är ett nyckelvittne i åklagarens bevisning.

Nyckelvittnet befann sig på platsen när kvinnan i 25-årsåldern sköts till döds. Han har även pekat ut den nu mordmisstänkte mannen som den som höll i vapnet.

Alla fyra åtalade män förnekar all delaktighet i mordet.

Under dagen kommer en längre intervju med åklagare Jonas Fjellström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Luleå

Mer i ämnet