En man i 25-årsåldern från Bollnäs har åtalats vid Hudiksvalls tingsrätt misstänkt för sexköp av barn /Arkivbild Foto: TT

Nya misstänkta sexköp på hotell i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Luleå gjorde tillslag under torsdagen. Resultatet: två anmälningar.

Under torsdagen har polisen i Luleå slagit till mot sexköpare. Arbetet har resulterat i två anmälningar gällande försök till sexköp och sexköp. Brotten ska ha skett på ett hotell i Luleå.

Enligt polisen har förhör hållits och man kommer att hålla fler. Det ska röra sig om flera misstänkta gärningsmän.

SEXHANDEL I LULEÅ

Kontinuerligt arbete mot prostitution

Torsdagens tillslag uppges vara en del av polisens kontinuerliga arbete mot människohandel och prostitution där polisen samverkar med flera myndigheter, kommuner och länsstyrelser.

– Det här här är ingen särskild satsning utan en del av vårt dagliga arbete, men vi har blivit betydligt bättre på det, säger Tobias Anttila, utredare vid polisen i Luleå.

Människohandel

Han berättar att polisen har ett väl fungerande samarbete med hotellen i Luleå. Enligt honom är de prostituerade som polisen kommer i kontakt med ofta utländska och utsatta för människohandel, även om det under torsdagens insats inte upprättades någon anmälan om människohandel.

– Vi möter ofta tragiska historier med hot om våld inblandat.

Enligt Tobias Anttila kommer fler att anmälas för sexköp allt eftersom polisen utvecklar sina arbetsmetoder mot människohandel och prostitution.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SEXHANDEL I LULEÅ

Mer i ämnet