På grund av coronautbrottet dröjer den nya skolstrukturen i Kiruna. Foto: SVT

Nya skolstrukturen i Kiruna flyttas fram ett år

Uppdaterad
Publicerad

Införandet av den nya skolstrukturen i Kiruna flyttas fram ett år och ska genomföras till höstterminen 2021.
– Vi blev för sårbara efter coronautbrottet, säger skolchefen Eva Lönnelid.

Till hösten var det tänkt att hundratals elever och många lärare skulle få byta skola när den nya skolstrukturen skulle införas efter många års utredningar.

Tanken är att vissa skolor ska bli rena lågstadie- eller mellanstadieskolor och att högstadieklasserna skulle koncentreras till bara två skolor i Kiruna. På så vis ska lärarna kunna användas mer effektivt.

Sårbara

För drygt två veckor sedan beslutade kultur- och utbildningsnämnden att förändringen skulle genomföras senast hösten 2021, men man arbetade med inriktningen om att genomföra det redan till hösten. Sedan dess har förutsättningarna förändrats efter Coronautbrottet och risk för många sjukskrivningar.

– Vi blir sårbara. Det handlar framför allt om administrationen, de ekonomiska och personella systemen. Det är många elever och lärare som ska flytta, säger Eva Lönnelid.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer