Planen är att den första etappen av nya bageriet ska vara klar i oktober. Foto: Simon Eliasson/TT

Polarbröd satsar ytterligare 55 miljoner på brödfabriken i Älvsbyn

Uppdaterad
Publicerad

Polarbröd har tidigare fattat beslut om investeringar på 359 miljoner kronor för att bygga upp brödfabriken på nytt. Nu meddelar företaget att de satsar ytterligare 55 miljoner kronor.

Det var i slutet av augusti 2020 som det börjar brinna i Polarbröds brödfabrik i Älvsbyn. Fabriken totalförstördes och hundratals människor förlorade sina jobb. Polarbröd gick snabb ut och meddelade att fabriken ska byggas upp på nytt.

Styrelsen har tidigare fattat beslut om investeringar på totalt 359 miljoner för att bygga upp bageriet. Den 22 april togs beslut om en tillkommande investering på 55 miljoner. Anledningen är att man vill utöka kylkapaciteten och satsa på ytterligare brandförebyggande återgärder.

Utöver dessa investeringar har man även investerat 75 miljoner i företagets andra bageri Bredbyn i Örnsköldsvik kommun. Detta innebär att Polarbröd i nuläget satsat närmare 500 miljoner efter branden.

– Det känns väldigt bra att vi nu börjar se konturerna av vårt nya bageri. Arbetet med den första etappen går enligt plan och vi håller fast vid vår ambition att första brödkakan ska komma ur ugnen slutet av oktober, säger Anders E Johansson, vd Polarbröd i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

Mer i ämnet