En stor sökinsats efter en försvunnen man pågår i området utanför Långträsk i Piteå kommun. Det här är en arkivbild. Foto: Johan Nilsson / TT

Stor sökinsats i Långträsk efter försvunnen man

Uppdaterad
Publicerad

En stor sökinsats pågår under söndagen för att hitta den 30-åriga man som tros ha försvunnit i området utanför Långträsk i Piteå kommun.

Mannen, som är hemmahörande i Kalix,  anmäldes på torsdag kväll saknad av anhöriga.

Bil hittad

Under fredag kväll hittade en anhörig till mannen en bil på vägen mot Långträsk väster om Piteå som den saknade mannen ska ha använt.

– Det är det mest konkreta spår vi har efter honom. Hittar vi honom inte i sökområdet har vi ingenting att gå efter. Då kan han vara precis var som helst, säger Peder Jonsson, polisens kommunikatör.

Inga spår hittade

Under gårdagskvällen och natten har polis med hund sökt i området utanför Långträsk tillsammans med fjällräddare. Även personal från Hemvärnet samt Frivilliga Motorcykelkårens Riksförbund (FMCK) har hjälpt till i sökarbetet. Polisens helikopter har sökt i området under natten fram till klockan 04 när flygtiden tog slut.

– De som arbetat i sökområdet vittnar om en mycket svår terräng att söka i och det har inte påträffats några spår i sökområdet, säger Peder Jonsson.

Fortsätter leta i området

Under morgonen påbörjar polis, Hemvärnet och fjällräddare genomsökningar av nya sektorer i sökområdet. Totalt kommer ett 25-tal personer att finnas på plats i området under dagen. Några av fjällräddarna har också hund till hjälp i sökarbetet.

 –  Polisens helikopter beräknas ansluta efter lunch, säger Peder Jonsson.

Under måndagen gör räddningsledaren en bedömning av de insatser som gjorts för beslut om hur arbetet ska fortsätta. Polisen tar gärna emot tips från allmänheten på 114 14.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Polis letar försvunnen man i Långträsk

Mer i ämnet