Arkivbild

Stora beslag vid knarkfabrik – narkotika förpackades i konservburkar

Uppdaterad
Publicerad

En stor narkotikahärva med förgreningar i Norrbotten kan vara på väg att nystas upp. Efter husrannsakningar i länet hittades stora mängder narkotika och två personer från länet sitter häktade misstänkta för grovt narkotikabrott.

Det var för ett par månader sedan som polisen i Norrbotten kontaktades av avdelningen för grova brott vid polisen i Uppsala som ville ha hjälp med husrannsakningar. I en fastighet hittades förutom amfetamin och cannabis även maskiner som förpackade narkotika i konservburkar och en maskin för vakuumförpackning, det uppger en polis för NSD som berättar att det var som att kliva in i en knarkfabrik.

– Det har gjorts flera husrannsakningar uppe hos er, säger kammaråklagare Tomas Eriksson, en av två åklagare som leder förundersökningen.

Knarkfabriken i Karlskrona

Vad hittade man vid dessa husrannsakningar?

– Jag kan inte gå in på vad vi har hittat men själva målet handlar om väldigt stora mängder narkotika.

Flera husrannsakningar

Förutom i Norrbotten har beslag gjorts i Blekinge, Stockholm och Uppsala och totalt har åtta personer häktats misstänkta för inblandning. Två personer, hemmahörande i Blekinge, har häktats för synnerligen grovt narkotikabrott och sex personer för grovt narkotikabrott. Två av dessa har kopplingar till Norrbotten.

Exakt var i Norrbotten polisen slagit till vill Tomas Eriksson inte gå in på men ärendet har letts av luleåpolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkfabriken i Karlskrona

Mer i ämnet