Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ytterligare tre personer har anhållits efter dödsskjutningen. Sedan tidigare sitter en person häktad i ärendet. Hör SVT:s reporter Filip Hannu sammanfatta händelsen i videon ovan. Foto: Filip Hannu/SVT

Ytterligare tre anhållna efter dödsskjutning i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har i veckan gripit tre personer för inblandning i mordet på en 25-årig kvinna på Notviken i Luleå. Två personer har sedan anhållits, på sannolika skäl misstänkta för mord. En tredje person har anhållits på sannolika skäl för medhjälp till mord.

Polisen uppger att de misstänkta personerna är i 20-30-årsåldern. Enligt uppgifter till SVT Nyheter kan mordet ha kopplingar till kriminella miljöer i Stockholm.

– Ett omfattande utredningsarbete pågår och har så gjort sedan händelsen den 30 juli, mer än så vill vi inte säga med hänsyn till utredningsläget och den förundersökningssekretess som råder, säger Per Anders Heikkilä, gruppchef för grova brott i Luleå.

Enligt uppgifter till SVT Norrbotten kan mordet ha kopplingar till kriminella miljöer i Stockholm och källor har tidigare berättat för SVT att polisjakten har fortsatt efter minst en person till.

”Kommenterar ingenting överhuvudtaget”

Utredningen leds av åklagare Kristin Andersson, som har till och med fredag 3 september klockan 12 att begära personerna häktade.

Sedan tidigare sitter en person häktad i ärendet och källor har tidigare berättat för SVT att polisjakten har fortsatt efter minst en person till.

– Vi vill inte kommentera det här arbetet vidare med hänsyn till utredningen. Att få tre frihetsberövade personer innebär stor påfrestning på en utredningsgrupp och vi måste få jobba vidare med ärendet, säger Emma Lindberg, kommunikatör vid polisen.

Åklagaren Kristin Andersson är lika tyst kring fallet.

– Jag kommenterar ingenting överhuvudtaget i dagsläget, säger hon.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Norrbotten har polisen under tisdagen gjort minst ett tillslag på ett bostadsområde i Luleå.

Sköts ihjäl på strand

Det var under fredagskvällen 30 juli som polisen fick larm om skottlossning vid stranden i Notviken och på plats hittades en kvinna i 25-årsåldern skjuten till döds. Dagen därpå anhölls en 32-åring misstänkt för inblandning i mordet.

Sannolika skäl är den högre graden av misstanke vid anhållande och häktning, medan skälig misstanke innebär en lägre grad av misstanke.

Källa: Åklagarmyndigheten

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutningen i Luleå

Mer i ämnet