Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fredrik Carlsson, vd på Frabe industri, vill veta vad han ska räkna med för kostnader framöver. Foto: Samuel Boström/SVT

Efter dagens besked: Noraföretagare väntar fortfarande på svar om elstödet

Uppdaterad
Publicerad

Idag meddelade regeringen att de inte kan gå vidare med det föreslagna elstödet till företagen, eftersom det bryter mot EU:s regler. Det uteblivna beskedet ställer Noraföretagaren Fredrik Karlsson på Frabe-industri frågande. Med en verksamhet som kräver mycket el är en fortsatt ovisshet något av det sämsta som kunde hända.

Fredrik Carlsson, vd på svets och smidesverkstaden Frabe industri, lyssnade på Ebba Buschs (KD) presskonferens i hörlurarna i verkstaden. När beskedet kom ringde han till företagets ägare.

– Vi sa till varandra att vi inte blir klokare av det här, säger han.

Utifrån de besked som hittills kommit om hur stödet kan komma att se ut, hade han räknat med runt 250 000 kronor i ersättning. Men det är inget han tagit för givet.

– Jag har inte räknat på budget utifrån ett vallöfte, det känns lite vågat.

Hade hoppats på svar från regeringen

Den nya regeringen sa under valrörelsen att ett besked om elstödet skulle komma 1 november i år. Något som inte skedde och inget svar på frågan kom heller under dagens presskonferens.

– Det hon sa var väl egentligen att de inte hade kommit fram till någonting. Det vore bra om vi kunde få något att rätta oss efter angående bland annat offerter. Det var en lång presskonferens för att säga att ”det är ett svårt läge”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.