Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag ville skicka ut datorn genom fönstret”. I klippet hör du reaktioner från föräldrar efter nedläggningsförslaget. Foto: Sophie Olsson Rahlén

Efter förslaget att lägga ned skolor i Örebro: Föräldrar kämpar för att skjuta upp beslutet

Uppdaterad
Publicerad

Tiden är knapp men kampviljan stark. I slutet av november väntas politikerna fatta beslutet som innebär att Sörbyängsskolan och Kryddgårdsskolan läggs ner.

– Det är beklämmande att så få har haft inflytande i den här processen, säger föräldern Åsa Wickberg.

– Det är en liten och trygg skola som vi har valt och det skulle vara förskräckligt om han tvingas byta, säger Åsa Wickberg vars son går på Sörbyängsskolan.

Tillsammans med Karin Hardell, som också har barn på skolan, agerade hon snabbt igår efter att förslaget blev känt. Nu finns en arbetsgrupp av föräldrar som i första hand siktar in sig på att försöka senarelägga beslutet i grundskolenämnden.

Skolnedläggningar i Örebro

– Vi ska samla ihop så mycket information vi kan om hur det här har gått till, vi vill visa våra åsikter och se om det finns andra vägar man kan gå, säger Karin Hardell.

Jag ville skicka ut datorn genom fönstret. I klippet hör du Åsa Wickberg och Karin Hardell.

Det är den politiska ledningen, Centerpartiet, Socialdemokraterna och Moderaterna som tillsammans med Vänsterpartiet och Liberalerna, lagt fram förslaget att slå samman fyra skolor till två i Örebro.

Beslutet ska fattas i grundskolenämnden i slutet av november. Nästa vecka har politikerna bjudit in alla berörda vårdnadshavare till ett informationsmöte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolnedläggningar i Örebro

Mer i ämnet