Efter överfallen – nu kan du få sällskap hem

Uppdaterad
Publicerad

Otrygg på helgnätter och kvällar i Örebro? Nu kan du ringa kommunens trygghetstelefon.

– Jag är övertygad om att det finns tillfällen då både kvinnor och män skulle må bra av att det finns någon att ringa till, när man till exempel ska gå hem på kvällen, säger Lena Baastad (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Samarbete med civilsamhället

Den nya satsningen kommer att ske i samverkan med organisationer i civilsamhället. Två organisationer har redan visat intresse för att bemanna den nya telefonlinjen – Missing People och Nattvandrarna i Örebro. Arbetet väntas komma igång efter årsskiftet.

Överfallsvåg i Örebro

– Det är bra att vi stärker vårt samarbete med olika föreningar och organisationer i trygghetsfrågorna. Det bidrar till att vi tillsammans skapar en tryggare stad, säger Lena Baastad (S), kommunstyrelsens ordförande.

Bemannad även andra dagar

Kommunen inrättar ett särskilt föreningsbidrag för trygghetsatsningar för att bekosta utbildning, marknadsföring och omkostnader för den nya trygghetstelefonen.

Telefonen kommer även vara bemannad vid andra tillfällen som inte infaller på fredagar eller lördagar – exempelvis studentexamen och valborgsmässoafton.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Överfallsvåg i Örebro

Mer i ämnet