Nya överfall i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Ytterliggare två överfall ägde rum i Örebro i helgen. Vid två tiden natten till söndag misshandlades en man i området kring Olaus Petri Kyrka.

Ungefär vid samma tidpunkt utsattes en kvinna för ett försök till överfall vid rondellen i Tybble – inte långt ifrån platserna där de tidigare överfallen ägt rum. Två män ska ha sparkat på kvinnans cykel men hon ska ha lyckats cykla därifrån. Kvinnan kunde dock inte lämna något signalement på männen och polisen har därför inga spår att gå vidare med.

– Det var mörkt och hon har inte kunnat se personerna i fråga, säger polisens förundersökningsledare Olga Korpela.

Överfallsvåg i Örebro

Personer som tidigare utsatts för överfallen i området kring Tybble vårdcentral har berättat att två till tre gärningsmän sparkat på deras cykel tills de vält och sedan fortsatt misshandeln när de ligger på marken.

– Det har också rört sig enbart om våld. Det har inte handlat om överfall som vi bedömt handlat om sexuell natur eller att man vill råna någon, sa Olga Korpela då.

Polisen misstänker att det rör sig om samma gärningsmän i de tidigare fallen. Det är dock oklart om de tidigare överfallen hänger ihop med helgens händelser.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Överfallsvåg i Örebro

Mer i ämnet