Foto: SVT

En gripen efter mordbranden

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna fördes till sjukhus och flera personer evakuerades efter den misstänkta mordbranden i Örnsro i helgen. Polisen har haft en person gripen i ärendet. Personen är dock släppt på fri fot.

Det var tidigt på lördagsmorgonen som både polis och räddningstjänst larmades ut till ett flerfamiljshus i Örsnsro i Örebro. Polisen kunde snabbt konstatera att branden var anlagd då det brann i två separata trappuppgångar efter att någon tänt eld på tidningshögar.

En kvinna fick föras till sjukhus med rökskador och flera boenden evakuerades.

– Vi bedömer att sex lägenheter är så kraftigt skadade av rök och sot att de är obeboeliga, sa Anna Henningsson på Nerikes brandkår.

Polisen bekräftar för SVT Örebro att en person har suttit frihetsberövad i ärendet. Den personen är dock numera släppt på fri fot. Om han fortfarande är misstänkt för branden är ännu oklart.

I det rökskadade huset bor både studenter men även ensamkommande flyktingbarn. Det är inte första gången som det brinner i Örnsro. Hösten 2014 anlades flera bränder i området, både i bilar och källare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.