Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Caroline Elfors (M) berätta varför hon tycker att majoriteten misskött förskolesituationen i kommunen. Foto: SVT/TT

Tillfällig förskola i Lanna försenad – oppositionen upprörd: ”Så himla dåligt”

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valresultat

Planen var att barnen skulle kunna flytta in i den nya paviljongförskolan i september.  
Men bygget intill förskolan Lär-kan i Lanna är försenat och inflyttning ser nu ut att kunna bli av först under senhösten.

– Det här borde man rimligtvis vetat om redan i juni när jag ställde frågan och fick svar att tidsplanen ser ut att hålla, säger Caroline Elfors (M).

I barntäta Lanna i Lekebergs kommun har ett antal föräldrar under våren och sommaren fått köra sina barn en mil bort till Fjugesta i väntan på att få plats i den nya paviljongförskolan.

Beskedet har tidigare varit att paviljongförskolan skulle vara färdig i september, men nu är det alltså först senare i höst som barnen kan flytta in. Det har gjort att Moderaternas Caroline Elfors ilsknat till.

– Är det så att det handlar om en månad hit eller dit kan man som förälder planera sitt liv och slippa skola in på två olika ställen, då fick föräldrarna veta att det var september, men nu är det något helt annat som gäller, säger hon.

Oklart varför paviljongerna dröjer

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Berth Falk (S) vet inte själv varför arbetet med paviljongerna dröjt, men han påpekar att det inte bara går att ställa dit byggnaderna.

– Man måste titta på förstudier, det är markberedning och det ska dras fram vatten, el och internet, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Örebro län

Mer i ämnet