Foto: Thomas Wedin.

28-åring misstänkt för våldtäktsförsök mot barn: ”Bar iväg flickan”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att polisen har hittat fibrer från den 28-årige mannens jacka på den nioåriga flickans kläder så förnekar han brott. Idag startade rättegången mot den man som misstänks för försök till våldtäkt på Oskarstorget i juli 2017.

På måndagen startade rättegången mot den 28-årige man som misstänks för att ha attackerat och försökt våldta en nioårig flicka på Oskarstorget i Örebro i juli 2017.

Åklagaren Louise Helleday yrkade på att mannen ska dömas till försök till grov våldtäkt på barn.

Höll för munnen

När åklagaren redogjorde för händelseförloppet framgick det att 28-åringen ska ha burit iväg flickan från platsen medan han hållit för hennes mun.

Han ska också ha tryckt ner henne mot marken så att hon fått fysiska skador.

Flickans juridiska ombud yrkar på ett skadestånd på 175 000 kronor för kränkning samt sveda och värk.

Säger att han är oskyldig

28-åringen hävdade i rättssalen att han inte är gärningsmannen och inte har varit på plats vid händelsen.

Polisen har säkrat teknisk bevisning från platsen. Bland annat ska fibrer från en av mannens jackor ha hittats på flickans kläder.

Det misstänkta våldtäktsförsöket avbröts av att en läkare som bor i området hörde flickans skrik och sprang till platsen varpå mannen uppges ha släppt nioåringen och försvunnit från platsen.

För att skydda brottsoffrets identitet valde rätten att fortsätta rättegången bakom lyckta dörrar. Varken media eller allmänhet får alltså sitta kvar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldtäktsförsök på nioåring

Mer i ämnet