Foto: Janerik Henriksson/TT

Fortsatt delvis distansundervisning för Örebros gymnasieelever

Uppdaterad
Publicerad

Distansundervisningen i Örebro kommuns gymnasieskolor kommer att fortsätta även under vårterminen. Det beskedet gav Örebro kommun på måndagen. Det blir en fortsatt kombination av studier hemma och på plats i skolan.

I slutet av mars kom besked om att Folkhälsomyndighetens rekommendationen om distansundervisning för gymnasieelever skulle upphöra från och med 1 april. Men i Örebro kommun kommer man fortsatt att bedriva en del av undervisningen på distans, det beslutet fattade gymnasienämnden på sitt möte under måndagen.

Två tredjedelar av undervisningen bör ske på plats, meddelade kommunen i ett pressmeddelande om beslutet. Gymnasienämnden ordförande Elisabeth Malmqvist (C), säger bland annat att nämndens beslut bygger på vad som är nödvändigt att göra i det rådande läget för att minska smittspridningen, och att beslutet ska bidra till att undvika trängsel i skolans lokaler och i kollektivtrafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet