Förvirrat när ny p-app ersätter gamla

Uppdaterad
Publicerad

En och samma app gäller på alla Örebro kommuns parkeringar från och med den här veckan. Men information om att det är den nya appen Flowbird som gäller saknas fortfarande på flera av kommunens parkeringar.

I måndags slutade e-park att fungera på kommunens parkeringar och idag, torsdag, släcktes Easypark. Den sista, Mobill, upphör nästa vecka. Orsaken är att Örebro kommun upphandlat Flowbird till sina parkeringar, men informationen släpar efter – både på fysiska parkeringar och på kommunens hemsida.

– Vi håller på och jobbar med det, att informationen ska komma ut på vår förstasida och att vi ska ha klisterlappar på alla våra parkeringar, säger Peter Grönlund, enhetschef på Tekniska förvaltningen.

Parkeringsproblem i Örebro

Det finns information på kommunens hemsida, men då måste man själv söka upp den – du hittar den här.

I klippet svarar Peter Grönlund på fler frågor om den nya appen och den bristfälliga informationen i samband med övergången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Parkeringsproblem i Örebro

Mer i ämnet