Foto: Fredrik Sandberg / TT

Friades för mord – får 135 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Mannen friades från mordanklagelserna som riktades mot honom i samband med en utredning i Sköllersta. Nu får han 135 000 kronor i skadestånd av Justitiekanslern (JK).

Mannen ansökte om 500 000 kronor i ersättning för lidande i samband med polisutredningen. Men nu står det klart att ersättningen enbart uppgår till 135 000 kronor. Anledning: hans lidande bedöms som självförvållat.

Kort efter mordet flydde mannen till Sydafrika, vilket gjorde att polisens intresse för honom steg. Med den bakgrunden ser inte JK att det finns anledning att betala ut den halva miljonen i skadestånd.

Genom utredningen framgår det att mannen befann sig i brottsoffrets hem och fann den livlösa kroppen. I stället för att larma polisen förändrade han sitt utseende och tog tåget till Tyskland för att sedan åka till Sydafrika.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

sköllerstamordet

Mer i ämnet