Kriminellt belastad artist häktad misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

Den kriminellt belastade artisten, som tidigare varit efterlyst, häktas på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat den man som hittades illa tilltygad i Knivsta. Beslutet fattades under onsdagens häktningsförhandling i Nacka tingsrätt.

Den snart 28-årige artisten har miljoner strömningar på Spotify och Youtube. Artisten som är skriven på en adress i Örebro häktades på onsdagsmorgonen efter att ha varit efterlyst av polisen och gripits i lördags, men han nekar till brottmisstankarna.

Två häktade för mordet

Artisten misstänks för att ha skjutit ihjäl en 26-årig man i en sommarstuga i Saltjö-Boo i Stockholm den 11 oktober. Ytterligare en person, en 37-årig man som ska ha nära anknytning till artisten, är misstänkt för mordet och sitter även han häktad. Kroppen ska därefter ha körts till Knivsta där den dumpades och brändes.

Person hittad mördad i Knivsta

Flera fängelsestraff

Artisten har tidigare dömts till flera fängelsestraff. Redan 2012 dömdes han till fängelse i tre år och sex månader för rån, försök till rån, övergrepp i rättssak och narkotikabrott. Två år senare dömdes han till ytterligare två års fängelse för ett rån. I september 2017 fick han ett års fängelse för bland annat grov misshandel och i februari i år dömdes han till fyra månaders fängelse efter att ha sparkat på en kvinna på en krog i Gävle.

Ytterligare tre häktade för inblandning

Ytterligare tre personer sitter häktade för inblandning i mordet. De har samtliga koppling till Gävle. Enligt åklagaren ska de ha hjälpt till att forsla kroppen från stugan i Nacka till Knivsta där den dumpades natten mellan den 11 och 12 oktober. En av de häktade, en 23-årig man, är bonusbror med artisten som misstänks för mordet.

Ikväll 18.00 publicerar Veckans brott ett avsnitt om det uppmärksammade fallet i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Person hittad mördad i Knivsta

Mer i ämnet