Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här är länets största vaccinationsmottagning Foto: Enana Alrafidain/SVT

Här är länets största vaccinationsmottagning

Uppdaterad
Publicerad

Conventum i Örebro har förvandlats till en stor vaccinationsmottagning. 25 personer kan vaccineras samtidigt med tryggt avstånd till varandra. Verksamheten är igång sedan förra veckan, men på en blygsam nivå.

– Just nu vaccineras Örebro kommuns vård- och omsorgspersonal i lokalerna, som är i fas ett och är högprioriterade, säger Inger Nordin Olsson, vaccinationssamordnare för Region Örebro län.

Ej i full drift

Det råder brist på vaccin mot covid-19 och än så länge är bara fem bås igång. Vi får en rundvandring av Kristina Ellmén som är en av tre platschefer på Conventum.

– Det är mycket att hålla reda på, för all personal som jobbar här är timanställd och vi måste se till att alla tider är bemannade.

Dos två bokas direkt

Vid varje bås jobbar det två personer. En sjuksköterska som ger vaccinet och en administratör som ska se till att all information registreras rätt – till och med batchnumret från varje ampull ska registreras tillsammans med den person som fått sin dos från just den flaskan. Innan man går hem får man en ny tid för nästa dos.

I klippet får du följa med på en rundvandring inne på Conventum samt höra mer om arbetet kring vaccineringarna samt prognos för när tidsbokningen för fas 2 kan komma igång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet