Ylva Rosén, verksamhetschef för barn och unga vuxna vid Region Örebro, chattade på onsdagen med er läsare/tittare. I klippet berättar hon vad frågorna handlade om. Foto: Malin Gotlin /SVT

Situationen inom BUP berör – här är läsarnas kritik: ”Bra att ta del av”

Uppdaterad
Publicerad

Kritiken kring vården inom barn- och ungdomspsykiatrin strömmade in under dagens chatt. Många tog upp personalens tuffa arbetssituation och de långa väntetiderna som verksamhetschefen Ylva Rosén fick chansen att bemöta.

– Det är bra att få den här direkta ”inputen” av upplevelser, säger hon.

Barn som mår dåligt och är i behov av insatser från vården är ett ämne som onekligen berör. Det blev tydligt när Ylva Rosén besökte SVT Nyheter Örebros redaktion under onsdagsförmiddagen för att chatta med er läsare.

– Det har varit spännande och bra tänker jag att få den här direkta ”inputen” av upplevelser samt frågor och synpunkter som många gett uttryck för, säger Ylva Rosén.

Köerna till BUP

Inte helt oväntat följde många frågor en röd tråd där oron för de långa väntetiderna dominerade.

– Det är ju mycket frågor kring väntetiderna och vad vi gör för att komma åt väntetiderna.

Kan du förstå den oro många ger uttryck för?

– Absolut. Den här oron delar jag också med våra medarbetare. Det är bekymmersamt och man ska inte vänta länge i en kö på en behandling. Det har jag stor förståelse för, säger Ylva Rosén.

Imorgon fortsätter vår rapportering om situationen inom BUP.

Här kan du ta del av dagens chatt med de synpunkter och svar som kom in:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Köerna till BUP

Mer i ämnet