Här stöttar de den anmälde polisen med blommor

Uppdaterad
Publicerad

Polismannen skrev ett inlägg på Facebook där han kritiserar svensk invandringspolitik och hänger ut personer vid förnamn som begått brott. Inlägget är polisanmält, och nu får polismannen stöd – både med blommor på stationen och i form av en stödgrupp i sociala medier.

Gruppen har i skrivande stund drygt 67.000 medlemmar efter att ha existerat i ett och ett halvt dygn. I gruppen backar man inte bara polismannen, utan kritiserar media, politiker och andra poliser.

Man uppmanar även gruppmedlemmarna att skriva snälla saker om polismannen på olika sidor, för att visa sitt stöd.

LÄS MER: Kriminologen: ”Han ger en falsk bild av Sverige”

Uppmanar till bojkott

På facebooksidan skriver man upprepade gånger att man inte vill att medlemmar ska länka in artiklar från alternativa medier. Detta, menar de, ger media som Expressen, SVT och Aftonbladet ”bensin på elden” och andra skriver att ”låt även inte denna grupp spåra ur”. Samtidigt florerar artiklar från alternativa medier över hela facebooksidan.

Foto: Skärmdump.

Inte dra förhastade slutsatser

Hejarropen är många på sidan. Men i andra kommentarsfält, exempelvis SVT Nyheter Örebros egna är många måna om att visa att alla inte är positiva till uttalandet.

DETTA HAR HÄNT: Polis anmäld för inlägg på sociala medier

Många i kommentarsfälten går även ut och uppmanar till källkritik, och att man ska invänta en utredning om händelsen innan man drar förhastade slutsatser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Polis anmäls efter inlägg i sociala medier

Mer i ämnet