Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Idag, första oktober, tar Humana över Berggården. Hör Anders Broberg, affärsområdeschef äldreomsorg på Humana, berätta hur de ska arbeta emot missförhållanden på boendet.

Humana har tagit över Berggården

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen tog Humana över Berggården efter Norlandia. Boendet har under de senaste månaderna mött omfattande kritik i media och under förra veckan fastslog Ivo en rad brister. SVT har pratat med Anders Broberg, affärsområdeschef äldreomsorg på Humana, som förklarar hur de ska arbeta framåt.

Redan i mars stod det klart att omsorgsföretaget Humana skulle ta över uppdraget av Örebro kommun att bedriva vård- och omsorgsboendet Berggården, efter företaget Norlandia.

Men sedan augusti har flera oberoende källor vittnat om missförhållanden på boendet och framfört stor kritik i media, vilket föranledde både Örebro kommun och Ivo, Inspektionen för vård- och omsorg, att utreda boendet. Och samtliga rapporter visade på brister.

– Vi gör alltid en egen kvalitetsrevision också, för att få förstahandsinformation om hur verksamheten fungerar och därefter lägger vi handlingsplaner, säger Anders Broberg, affärsområdeschef äldreomsorg på Humana.

I klippet får du höra hur Humana arbetar emot missförhållandena framöver.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Berggården i Örebro

Mer i ämnet