Chris Kläfford är nu med i topp tre i idol. Foto: Bob Linger

Idol-Chris i topp tre: ”Finalkänslorna börjar koka”

Uppdaterad
Publicerad

Det går bra för Lindesbergaren Chris Kläfford i tv-programmet idol. Efter fredagens deltävling stod det klart att han nu är bland topp tre.

Temat under fredagens tävling i tv-programmet var att sjunga en duett med en tidigare deltagare i idol samt en låt som legat som listetta.

Chris Kläfford framförde låten ”Strövtåg i hembygden” i en duett med Linnea Henriksson, som tävlade i programmet år 2010.

– Det var skitkul. Jag älskar Linnea, hennes röst är så fantastisk jäkla fin. Jag kommer aldrig glömma det, säger Chris när SVT Örebro ringer upp honom på lördagsmorgonen.

”Det känns helt sjuk”

Duetten hyllades stort av juryn. Och när rösterna var räknade stod det klart att Chris kniper en plats i semifinalen nästa vecka.

– Det känns helt sjukt. Det är bara tre kvar, finalkänslorna börjar koka.

Stödet har varit stort från hemorten Lindesberg och hans medverkan i programmet har skapat lite av en Chris-feber, med supporter-skägg och chokladpralliner med hans porträtt. Men några besök i Lindesberg hinns inte med för idol-deltagaren i veckan.

– Just nu är jag i Stockholm och kommer inte åka hem, nu får man vara kvar.

Nästa veckas tema är ”juryn väljer”. Men vad de valt åt Chris kan han inte avslöja.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.