Foto: SVT, Pontus Lundahl/TT

Ivo besöker Berggården igen efter vårdlarmet

Uppdaterad
Publicerad

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, ska återigen göra ett besök på boendet Berggården i Örebro. Men det rör sig inte om någon inspektion, utan tanken är att anhöriga och boende ska få ge sin bild av hur boendet fungerar.

SVT Nyheter Örebro har tidigare rapporterat om att flera tidigare och nuvarande anställda vittnat om missförhållanden på vård- och omsorgsboendet Berggården i Örebro. Företaget som driver boendet har avvisat vittnesmålen.

Ivo har genomfört en extrainsatt inspektion efter vårdlarmet, och på tisdagskvällen ska inspektörer återigen bersöka boendet. En av dem är Carina Gustavsson.

Berggården i Örebro

– Vi ska finnas på plats för att anhöriga och eventuellt också boende ska kunna komma till oss och lämna synpunkter. Vi vet inte hur intresset kan se ut, utan det här är ett initiativ som vi själva har tagit, säger hon.

Enligt Carina Gustavsson finns det inte någon tidsplan för när Ivo kan komma med ett beslut i ärendet.

Örebro kommun bedriver också en egen utredning för att gå till botten med uppgifterna om missförhållanden. Den väntas vara klar snart.

– Ambitionen är att den ska vara klar i nästa vecka, säger Patrik Jonsson som är programdirektör för social välfärd i kommunen.

Han vill inte kommentera innehållet i rapporten förrän den presenteras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Berggården i Örebro

Mer i ämnet