Anneli Mylly (V) ordförande i Degerfors kommun. Foto: SVT

Klart: Degerfors startar eget gymnasium

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att Degerfors kommun startar sitt eget gymnasium till hösten 2021. Till en början visste man inte hur det skulle bli på grund av ett kontrakt med Karlskoga kommun som sträckte sig till sommaren 2022. Men efter beslut i Karlskogas kommunfullmäktige, kan nu Degerfors starta gymnasium i egen regi redan i år.

I december tog Karlskoga kommun beslutet att lämna samarbetet med Degerfors kommun angående Möckelngymnasiet. Det har inte varit en självklarhet för Degerfors kommun att starta  gymnasium i egen regi till hösten, eftersom de haft kontrakt med Karlskoga kommun till sommaren 2022. 

Men efter att kommunfullmäktige i Karlskoga under tisdagen beslutade att kommunerna går skilda vägar i förtid så känns det som en lättnad för kommunstyrelsens ordförande i Degerfors. 

– Det känns skönt. En lättnad att vi får en nystart här i Degerfors och vi kommer göra det bästa för våra elever, säger Anneli Mylly (V). 

Det kostnad som Degerfors kommun tidigare betalat till Karlskoga kommun för att finansiera gymnasiet kommer istället stanna i egen kassa för att satsa på det egna gymnasiet. Det ska också få ett nytt namn, och kommer inte längre heta Möckelngymnasiet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.